X

Care este pulsul unei persoane sănătoase seara, în funcție de vârstă

Care este pulsul unei persoane sănătoase seara, în funcție de vârstă. În timp ce o frecvență cardiacă normală în repaus este de obicei între 60 și 100 de bătăi pe minut, o frecvență cardiacă normală în timpul somnului scade la între 40 și 50 de bătăi pe minut.

Detectarea precoce a anomaliilor ritmului cardiac poate duce la îmbunătățirea stării generale de sănătate și a calității somnului.

Care este pulsul unei persoane sănătoase seara, în funcție de vârstă

Ritmul cardiac variază pe parcursul zilei în funcție de nivelul de activitate și de emoții. Stresul și exercițiile fizice vă pot crește ritmul cardiac, în timp ce somnul îl poate reduce. O frecvență cardiacă normală în timpul somnului este adesea între 40 și 50 de bătăi pe minut (bpm), deși există variabilitate între indivizi.

Discutăm despre ceea ce este considerat o frecvență cardiacă normală în timpul somnului pentru fiecare grupă de vârstă, precum și împărtășim semnele la care trebuie să fiți atenți care pot indica o afecțiune subiacentă.

CITEȘTE ȘI: Puls mărit: Afecțiunile care fac ca inima să bată mai tare decât normal

Vârsta      Ritmul cardiac tipic în stare de veghe

Frecvențe cardiace tipice în timpul exercițiilor fizice

În timpul exercițiilor fizice, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) recomandă urmărirea unei frecvențe cardiace țintă între 64% și 76% din frecvența cardiacă maximă pentru exercițiile fizice de intensitate moderată și între 77% și 93% pentru exercițiile fizice de intensitate ridicată.

Vă puteți estima ritmul cardiac maxim scăzând vârsta de la 220. De exemplu, ritmul cardiac maxim al unei persoane de 20 de ani ar fi estimat la 200 de bătăi pe minut. Aceasta înseamnă că o persoană în vârstă de 20 de ani ar trebui să aibă o frecvență cardiacă între 128 și 152 de bătăi pe minut în timpul exercițiilor de intensitate moderată sau între 154 și 186 de bătăi pe minut în timpul exercițiilor de intensitate ridicată.

Cu toate acestea, există factori suplimentari care trebuie luați în considerare atunci când vă calculați ritmul cardiac țintă. Este important să consultați un profesionist medical pentru a determina riscurile potențiale înainte de a începe un exercițiu intens.

Ritmul cardiac mediu în timpul somnului

În timpul somnului, este normal ca ritmul cardiac al unei persoane să încetinească sub intervalul pentru un ritm cardiac tipic de repaus. Între 40 și 50 bpm este considerată frecvența cardiacă medie în timpul somnului pentru adulți, deși aceasta poate varia în funcție de o serie de factori.

Ritmurile cardiace tipice pentru copii

Copiii au de obicei frecvențe cardiace mai mari decât adulții. Pe măsură ce îmbătrânesc, ritmul cardiac al unui copil încetinește progresiv. Intervalele specifice pentru frecvențele cardiace ideale în repaus la copii pot varia. Ritmurile cardiace normale în repaus la copii se bazează pe percentilele 10 – 90 dintr-o metarevizuire a aproape 60 de studii.

Vârstă     Puls la trezire

Cercetările arată că, la fel ca la adulți, ritmurile cardiace ale copiilor sunt de obicei mai scăzute în timpul somnului.

De exemplu, în timp ce copiii cu vârste cuprinse între 6 și 8 ani pot avea o frecvență cardiacă în repaus cuprinsă între 74 și 111 bătăi pe minut atunci când sunt treji, în timpul somnului frecvența lor cardiacă poate varia între 67 și 89 de bătăi pe minut. Copiii de sex feminin, copiii mai mici și copiii obezi tind să aibă ritmuri cardiace mai rapide în timpul somnului.

Cum se modifică ritmul cardiac în timpul somnului?

În general, ritmul cardiac este mai lent în timpul somnului decât atunci când o persoană este trează. Cu toate acestea, ritmul cardiac se modifică și pe măsură ce persoana care doarme trece prin diferitele stadii ale somnului. În primele etape ale somnului ușor, ritmul cardiac începe să încetinească.

În timpul somnului profund, ritmul cardiac atinge cel mai scăzut nivel, potrivit actualno.com. În timpul somnului cu mișcări oculare rapide (REM), ritmul cardiac se poate accelera până la o frecvență cardiacă similară cu cea din timpul stării de veghe.

CITEȘTE ȘI: Cel mai periculos puls pentru vârstnici – un cardiolog a dezvăluit care este acesta

În timpul somnului fără mișcări oculare rapide (NREM), care ajută la protejarea împotriva evenimentelor cardiovasculare. În schimb, somnul REM este adesea marcat de perioade de activitate mai mare. Deși acest lucru este considerat normal, cercetătorii cred că creșterea activității în timpul somnului REM poate explica de ce persoanele deja vulnerabile se confruntă adesea cu atacuri de cord și alte evenimente în primele ore ale dimineții, care este de obicei petrecută mai mult în somnul REM.

Problemele de somn pot avea un impact negativ asupra sănătății cardiace și cardiovasculare prin creșterea ritmului cardiac și prin contribuția la creșterea tensiunii arteriale. Tulburări precum apneea în somn, mișcările periodice ale membrelor sau munca în schimburi care interferează cu somnul sunt asociate cu o șansă mai mare de a dezvolta boli cardiovasculare.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro